Eveniment caritabil ”Copii Fericiți” și JCI Iași

În 17 Septembrie am fost la ”târgu’ frumos al Ieșilor” pentru un eveniment de suflet realizat împreuna cu JCI Iasi. O echipa minunată de la JCI Iasi, adică Departamentul de Responsabilitate Socială, pentru cel de-al treilea an consecutiv a susținut “Fondul de Burse”. Acest proiect a fost creat cu scopul de a oferi o șansă elevilor cu potențial din mediul rural ce nu au resurse financiare suficiente pentru a-și continua studiile. Așadar, suma colectată în cadrul seminarului va merge către două eleve, lunar, pe toată perioada anului școlar.

Iașiul a fost primitor. Am întâlnit mulți părinți frumoși cu sau fără copii prezenți ce își doreau vizibil să afle mai multe despre cum pot colabora cu copiii lor, despre cum să facă față frustrărilor zilnice (ale lor sau ale copiilor), despre cum sa își motiveze copiii să dezvolte deprinderi noi în lipsa recompenselor și despre cum să își ajute copiii să înțeleagă când greșesc fără a folosi pedepsele.

Am vorbit de toate acestea cu părinții din Iași prezenți la eveniment, dar am abordat și subiecte mai sensibile precum plânsul și crizele de furie. Am povestit despre emoțiile de bază (indiferent că vorbim despre copii sau adulți), despre cum să facem față frustrărilor și despre emoțiile proprii.

A fost o întâlnire minunată și deja o aștept pe următoarea.

 

Foto Credit: Paul Pădurariu

Daca ți-a plăcut spune-le și altora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *