Acreditare

Numele meu este Mihaela Berechet și din 2015 sunt instructor acreditat de către Aware Parenting Institute din California, SUA, fondat de Dr. Aletha Solter. Începând cu anul 2018 am dobândit certificare de nivel 2 în cadrul aceluiași institut. 

The Aware<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> Parenting Institute

 

În luna septembrie a anului 2018, am avut șansa de a participa la unul dintre seminariile sustinute de însăși Dr. Aletha Solter la Londra, alături de participanți din alte 9 țări, 5 dintre ei fiind de asemenea instructori Aware Parenting.  În acest mod, am îndeplinit toate condițiile pentru ceritificare nivel 2 în cadrul Aware Parenting Institute.Am în spate o experiență de peste 15 ani în lucrul cu adulții, medierea conflictelor și susținerea de diverse cursuri dar si cu o experiență de peste 7 ani ca mamă a unui băiețel minunat pe care îl educă în baza principiilor pe care le și transmit mai departe părinților prin intermediul seminariilor ce le susțin.

Am ales să îmi continui formarea în domeniul parentingului și să explorez și alte abordări, astfel că pe parcursul întregului an 2016 am fost parte dintr-un program de formare bazat pe principii ce tratatează fiecare individ ca un întreg cu 3 componente: minte, trup și suflet. În parentingul adlerian inclusiv copilul este văzut ca un individ unic și plin de resurse pentru a se putea dezvolta armonios. Îmi doresc să pot veni cu o perspectiva orientată catre nevoile fundamentale ale copiilor, neuitând însă și de nevoile părinților de susținere în acest proces de schimbare. Din acest rol de ”educator de părinți” și ”consilier de familii” încerc să creez acel sentiment de ușurare pentru părinții ce se simt presați de normele sociale precum și de propriile așteptări când vine vorba de educarea copiilor. Și, lăsând modestia deoparte, cred ca reușesc să fac aceste lucruri oferindu-le părinților uneltele necesare de a răspunde constructiv și armonios acestor nevoi personale dar și ale copiilor lor.

Pentru aceia dintre dumneavostră care nu o cunosc pe dna. Dr Aletha Solter, pot să vă spun despre dânsa că este psiholog cu dublă cetățenie (elveţiană și americană), speaker şi consultant internațional. Ceea ce diferențiază munca ei de a altor specialiști este faptul că aceasta combină principiile teoriei atașamentului cu o înțelegere a impactului provocat de stres și traumă. Munca ei reușește să ajute familiile care se luptă cu disciplina, deprivarea de somn și chiar  problemele de sănătate emoțională  pe care alte abordări nu au reușit să le rezolve.PRINCIPIILE AWARE PARENTING pe care le promovez și pe care le aplic în primul rând în relația cu propriul copilul, pot fi găsite și  pe website-ul  Aware Parenting Institute.

Pe scurt, abordarea Aware Parenting constă în:

 

Publicat cu acordul Aware Parenting Institute
Copyright © 1994 by Aletha Solter
Copyright © 2015 Copii Fericiți pentru traducerea în limba română a articolului