Acreditare

ACREDITARE

The Aware<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> Parenting Institute

Mihaela Berechet, trainerul Copii Fericiți,  este certificată ca instructor al Aware Parenting Institute, California, USA, fondat de Dr. Aletha Solter. Vine însă cu o experiență de peste 12 ani în lucrul cu adulții, medierea conflictelor și susținerea de diverse cursuri dar si cu o experiență de 5 ani ca mamă a unui băițel minunat pe care îl educă în baza principiilor pe care le transmite mai departe părinților prin intermediul seminariilor ce le susține.

Mihaela a ales să își continue formarea în domeniul parentingului și este în prezent parte dintr-un program de formare ce se desfășoară pe tot parcursul anului 2016. Acest program este bazat pe principii ce tratatează fiecare individ, inclusiv copilul,  ca un individ unic și plin de resurse pentru a se putea dezvolta armonios. Mihaela își dorește ca din rolul său de ”educator de părinți” și ”consilier de familii” să vină cu o perspectivă orientată către nevoile fundamentale ale copiilor și de asemenea să ofere părinților uneltele necesare de a răspunde constructiv și armonios acestor nevoi ale copiilor lor.

Dr Aletha Solter este psiholog elveţian/american, speaker şi consultant internațional . Ceea ce diferențiază munca ei de a altor specialiști este faptul că aceasta combină principiile teoriei atașamentului cu o înțelegere a impactului provocat de stres și traumă. Munca ei reușește să ajute familiile care se luptă cu disciplina, deprivarea de somn și chiar  problemele de sănătate emoțională  pe care alte abordări nu au reușit să le rezolve.

Principiile Aware Parenting Institute pe care Mihaela le promovează și le susține și pe care le aplică în relația cu copilul ei,  pot fi găsite pe website-ul  Aware Parenting Institute.

Abordarea Aware Parenting constă în:

Un stil de parenting ce sustine atașamentul:

 • Naștere naturală și conectarea timpurie
 • Suficient contact fizic cu copilul
 • Alăptare prelungită
 • Răspuns prompt la plânsul copiilor
 • Armonizarea emoțională cu copilul

Disciplină non-punitivă:

 • Lipsa pedepselor de orice fel (incluzând ”bătăițele”, pauzele disciplinare de tipul ”time-out”, precum și crearea de ”consecințe” artificiale)
 • Lipsa recompenselor sau mituirilor
 • Dorința sinceră de a înțelege nevoile și emoțiile copiilor
 • Managementul furiei părinților
 • Modalități de a rezolva conflictele într-un mod pacifist (reuniuni de familie, mediere, etc)

Vindecarea traumelor și eliberarea stresului:

 • Recunoașterea stresului și a traumelor (incluzând nevoile neîmplinite) ca și cauze primare ale problemelor comportamentale și emoționale.
 • Accent pe prevenirea stresului și a traumelor
 • Recunoașterea efectelor vindecătoare ale jocului, râsului și plânsului în contextu unei relații părinte-copil bazată pe dragoste necondiționtă
 • Acultarea respectuoasă și emapatică și acceptarea emoțiilor copilului

 

Publicat cu acordul Aware Parenting Institute
Copyright © 1994 by Aletha Solter
Copyright © 2015 Copii Fericiți pentru traducerea în limba română a articolului
Cateva resurse în plus despre principiile Alethei Solter puteți găsi și în filmulețele de mai jos.
Un scurt profil video al Alethei Solter:
Despre tentația drogurilor și cum putem încerca să prevenim un astfel de comportament la copiii noștri:

Despre plânsul copiilor și beneficiile pe care acesta le aduce în viața copiilor:

Despre educația fără pedepse și fără recompense și avantajele unei astfel de educații pe termen lung: